2012-09-15
19:10:00

Tävling & boxerrace
Vi var ute och tävlade tvåan idag, men det räckte inte riktigt hela vägen. Förra tävlingen tyckte jag att samarbetet och attityden mellan oss två var sisådär, så jag tänkte idag se till att vända på det och se till att det skall vara ROLIGT för oss båda (speciellt för Ester) att tävla.
 
Platsliggningen, det var lite rörigt i gruppen, men Ester låg kvar hela tiden och betyget blev 9,5 (ljud). Fritt följd var katastrofat, antagligen den sämsta vi gjort hittills, så jag tycker betyget var rättvist: 0 (mycket lös position, okoncentrerad och hjälper). Som jag redan sagt förut, så får vi fortsätta träna på det. Och försöka träna tävlingsmässigt så mycket det går.
Platsläggande: 5,5 (slarvig framförande, sent läggande, slarvigt avslut). Inkallningen blev en 9:a (slarvigt avslut) och rutan en klockren 10:a. Mellan momenten uppmuntrade jag henne och hon blev heeelt crazy: hoppade högt i luften, gjorde piruetter, bet i mina skor och tröjärmen - och hennes härliga attityd belönade jag. Det skall ju vara roligt att tävla!
Apporteringen 8,5 (lek) - hon sprang som en toker, missade apporten, tvärvände, apporterade den men fick ta nytt grepp och sen sprang tillbaka till mig. Jättenöjd! Hoppet klockrent 10:a och fjärrdirigeringen 5,5 (missar två växlingar, extra hjälper). Vid en av läggande fångade något hennes uppmärksamhet bakom henne, så jag väntade med att ge henne sittkommando tills hon tittade på mig... Och helheten hamnade på 8 (väl mycket uppmuntran mellan moment)... ;)
 
Det blev 147,5p, 2:a pris och 5/11. Jag är nöjd även om det inte blev 1:a pris, vi hade det roligt ändå - och det var ju huvudsakligen.
I samma klass tävlade även Salta, en annan härlig boxer. Hon hade jättehärlig attityd och tog extra omvägar vid några momenten, tex. vid inkallningen. När hussen ropade på henne sprang hon först långt ut till höger, rundade människorna där, sprang långt västerut, vände där och sen rakt tillbaka till hussen och satte sig blixtsnabbt på rätt position... Hon var underbar hon!
Efter prisutdelningen fick Salta och Ester köra boxerrace på en närliggande äng, vilket de två uppskattade högt. Lika barn leka bäst, och de två var väldigt lika till sinne - och även utseende (men kanske inte färg och teckning). Nu ligger Ester helt utslagen i sin bädd...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: