2013-04-29
10:42:36

Välkomna till ÖLO:s familjedag den 12 maj!
Svenska Boxerklubbens Östra lokalområde planerar en familjedag söndagen den 12 maj, se nedan för ytterligare info.
 
Plats: Norsborgs LKK
Datum: Söndag den 12 maj
Tid: 11:00-15:00


Hitta till Norsborg Lokala Kennelklubb: http://www.norsborglkk.se/karta.html


Planerade dagsordning
11:00 - Ringträning
12:00 - Inofficiell/Drive in boxerutställning (inkl. vita och kryptochida) 100kr
14:00 - Boxerrace
15:00 - Vinstutdelning från lotteriet därefter Valpbus för de som vill.Under hela dagen finns det
- Försäljning av fika och grillat
- Tipspromenad med boxerfrågor
- Fiskedamm för hundar (testa ni också!)
- Lotteri

Det finns möjlighet att få din hund fotograferad.Hjärtligt välkomna - både medlemmar och icke-medlemmar!

2013-04-25
22:52:00

Hårda spår
Ester har fått några hårda spår på gatusten/kakel, asfalt och betong samt lite gräs som underlag på sistone och så blåste det även lite. Dessa ytor har några människor rört sig på under dagen, så framåt kvällskvisten gick jag ut i mörker och la någon leksak som spårslut. Spåren fick ligga och svalna en stund - så fort jag räckte fram spårselen började Ester pipa och bli otålig och tyckte att jag var världens saktaste när jag tog på mig skorna och jackan...
 
Vid det senaste hårdspåret: jag kopplade bara henne och sa lugnt "spååår!" - och blixtsnabbt satte hon på sin spårnos och lokaliserade vart spåret gick och spårade med stor noggrannhet. Då det blåste även lite friskt finns inte så många doftmolekyler kvar på marken och då började hon flacka lite och gick sicksack, men fortfarande i korridoren, max 1 m bred.
 
När vi kom ut till asfalten från gatusten/kakel gick spåret upp på en upphöjning utmed en mur - och Ester reagerade att spåret försvann och letade lite - men fann rätt snabbt att spåret gick på upphöjningen, så hon hoppade upp och spårade där.
Efter ca 30m på upphöjningen gick spårt kors tvärs över asfaltgatan in över gatustenarna igen och avvek sen in till vänster i en korsning. När vi kom dit hade hon spårtapp och drog iväg mig in i "det tomma intet" för att försöka hitta spåret, men lyckades inte Det fanns ingen väg någon annanstans, så det var bara att släpa tillbaka till korsningen och låta henne försöka hitta spåret igen - och det gjorde hon.
Resterande av spåret fixade hon bra och när vi kom fram till spårslutet blev hon glad när hon hittade belöningen, men var lite inaktiv. Det är hennes sätt - men så fort jag tagit av selen och hojtat "hoppolek" så vände hon på att vara inaktiv till aktiv på en nanodels sekund... Alltid gör hon så, både på träningar och på tävlingar.