2013-02-03
17:30:00

Uuuunderbar solig helg!
Bättre vinterväder än såhär kunde vi inte få! Nästan vindstilla, -1, värmande sol och blååååått himmel. Vi försökte vara ute så mycket det bara gick när det var ljust, vi alla har ganska låga (eller riktigt!) halter av D-vitamin såhär års... ;) Bland annat hann vi med ett promenaddejt med "fikargänget" och kameran kom även med så jag kunde knäppa "några" fina bilder. Idag var vi ute på en ca 3h lång skridskotur med matsäck ute på havsisen.
 
När vi var på väg ut på en kortare morgonpromenad kollade vi läget vid en av startpunkterna för långfärdskridskotur - och det var en massa ute som åkte på den fina isen! Så vi hade det tämligen bråttom på vår prommis och åkte sen hem för att klä på oss och sticka ut till isen.
Ester var fantastiskt duktig på isen och hade en speciell teknik för att kunna färdas lugnt men säkert - och höll jämt ett säkert avstånd från oss alla. Ungefär halvvägs stannade vi och åt vår medtagna matsäck i den värmande solen. Detta kallas för livskvalitet!

Isen sträcker sig nästan ut ända mot ytterskärgården men dit kom vi inte idag utan vände vid Ägnö, mitt emellan Ingarö och Tyresö och vände hemåt. Sammanlagt avverkade vi drygt 1,2 mil och nu efteråt är vi alla lite möra... ;)

Under den här veckan har tempometern tittat upp över nollan så snön smältes bort rätt raskt, men det blev återigen kallare så vi har bara barmark lite här och där. I vår rabatt tittar några snödroppar upp, och vårkänslor är alltid speciellt efter att ha genomlidit en lång och mörk vinter... Ester fick även sitt första "riktiga" spår, som gick över på både barmark och på skarsnön - så hon fick en liten tuffare utmaning.
Nu vill vi ha baaaaaaarmark!!
 

Ser väldigt klok ut... ;)

I'm flying, I'm flying!!


Nåt ljud underifrån snön fångade hennes uppmärksamhet...


*Sniff*! Var är bollen, måtro...!?