2013-01-24
15:16:00

Kallt - men ack så vackert!
Just nu ruvar ishavskylan över landet och temperaturerna kryper nedåt flera streck. Här i östra Svealand är det kring -15ºC, och speciellt vid öppna vattendrag är det fuktkyla - och då känns det ännu mer än vid torrkyla. Häromdagen var det riktigt kallt inne i stan, att händerna var djupfrusna och röda redan efter en, ett par minuter.
I helgens var vi ute så mycket det bara gick när det var så vackert väder, och givetvis åkte även kameran fram. Ja, om jag skall vara ärligt, det är väldigt vackert ute - men f*n vad jag saknar barmark så att man kan bland annat träna lydnad, spår och sök på riktigt! Och att kunna gå offpist, rakt in i skogen utan att behöva pulsa och halka omkring i snön... Fast det är bara så här vackert en kort tid på året - så är det helt ok! Bara att njuta, för sen när det är riktigt varmt så längtar man oundvikligen tillbaka till kylan...
 
Här kommer ett par bilder från de senaste dagarna.

12 km i det fina vädret är inte alls illa! 

Närstudie på iskristaller


Berberris

2013-01-22
17:58:00

Fyra år sen första blogginlägg!

Så här såg vårt första blogginlägg, skriven 22/1 2009, och då var Ester drygt 9 veckor gammal. ♥!

-------------------

Jag heter Ester och är en boxervalp på 9 veckor gammal. Jag kom hem till Stockholm från Skåne (där jag föddes) förra helgen och jag har fått åka bil cirka 50 mil i 5 timmar. Min nya flock, som består av husse, matte och en lillmatte. Min lillmatte berättade att jag har några av mina släktingar som bor nära mig. Min faster Issa bor cirka 5 km härifrån och min "halvkusin", eller något liknande tillhör en av flockens närmaste vänner, Alfons (ca 6 mån) bor några kilometer bort. Det ska bli jätteroligt att få träffa dem när jag blir stor. (Nu är jag ju fortfarande bara en bebis!)

Min flock tycker att jag har skött mig jättebra och de säger också att jag har börjat bli busigare för varje dag som går! I måndags kväll sprang jag en lång sträcka i full fart från sovrummet till köket och åter! Min lillmatte sa också att jag har ökat med 600 gram på en vecka (varje söndag är det vägning och "mankhöjd-mätning"). Förra söndag då jag var jämt 8 veckor gammal vägde jag 4,5 kg och i söndags var siffrorna uppe i 5,1 kg. Jag har också blivit 1,5 cm högre och de har fått utvidga min halsband med några centimeter!

 

Vi hörs snart igen! Nu ska jag leka lite till innan det är sängdags.

 

/Ester


2013-01-19
19:32:31

Bildblogg - det får bli så den här gången...