2013-06-10
13:59:38

Senvåren/försommaren
Senvårar och försomrar är som vanligt en hektisk tid, och det är mycket som skall göras och upplevas nu. Speciellt är det maj/juni det händer mycket ute i skog och mark med alla nykomlingar etc. Vi försökte hänga på så gott vi kunde när tillfället ges och vi var bland annat ute i skärgården på trekking/tältning och även nere i centrala Sörmland, som tillhör ett av mina smultronställen. Där var vilttätheten väldigt hög, under en av våra promenader såg vi bland annat en rävunge, kronhjortar, älg och vildsvin. På skymningarna passade vi på att åka ut med bilen och spana efter vilt, och det med goda utbud: dov- och kronhjortar, älgar, vildsvin, rådjur, fältharar etc..
 
En tur upp till Hälsingland har också vi hunnit med och där gick man alltid med ögonen på nacken och spanade efter eventuella vilt. Både vargar och björnar finns i närheten, inte vill jag träffa på dom när jag är ute på promenad med hundarna! =P Strax innan vi bilade hem så tog jag en långtur med hundarna, och givetvis öppnade himlen sig när vi var som längst bort på rundan och att jag inte hade nån regnjacka/stövlar på mig... Det var skönt att veta att det fanns torra ombyten i ryggsäcken hemma, som väntade på en.
 

Grävling var här
Runsten

Inne i tältet - hundarna var väldigt förtjustade i tältet och ville komma in så fort som möjligt för att sniffa runt. Goda minnen från Jämtland-/Norgefjällen?

På dagen...

...och på kvällen. Andlöst vackert!

Jättegrytor? Ni menar väl jättevattenskål?
Ja, stor är stenen...
Maskros i motljus
Vildsvin vid åkerkanten, ca 270m bort.

Kommentar:
#1: Emmy

Vart är du?? Vi måste träna ihop! =)

2013-07-26 @ 07:57:41
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: