2013-03-23
18:53:57

Don't touch me!
Nu ska jag ta upp ett hett men känsligt ämne: hundmöte. Det väcker många olika känslor hos människor, vare sig de är hundägare, vanliga eller hundrädda människor eller hundar emellan. Alla individer är olika och alla har olika beteende, så det går inte alltid att förutse hur ett möte kommer att gå till. Åtskilliga gånger har vi mött hundrädda människor, och de har haft många olika "anledningar" till detta - kanske har deras föräldrar lärt dem att hundar är farliga och att man måste undvika dem. Eller så har de varit med om någon olycka där hundar varit inblandade - allt från att bli nedknuffad som barn (läs krönikan i senaste Hundsport) eller tragiskt blivit biten/nafsad. Det hjälper inte om man bara säger att ens hund är snäll - de är rädda och de skiter i om min hund är snäll eller inte. Sådana tillfällen kan man som hundägare inget göra än att hålla sin hund kopplad och undvika personen (som också undviker hundekipaget) och visa respekt. Jag tar inte mer om det här området, utan fokuserar nu på möte hundar emellan.
 
"Framfusiga" hundar tycker vi oftast inte om, det vill säga främmande hundar som bara springer fram mot oss och bara börja sniffa överallt eller vad det nu än händer. Det har hänt oss några gånger de senste veckorna och vid alla tillfällen var deras ägare minst 75-100m bort och ett sådant situation skedde faktiskt för en liten stund sedan på vår eftermiddagspromenad. Varför kan inte de hålla koll på sina hundar så att de inte springer fram till andra hundar utan lov? Ester kände sig osäker vid sådana framrufsiga möten och hon visar alltid tydliga signaler att hon INTE vill och tycker det ÄR obehagligt - men det uppfattas sällan av den "framfusige". Jag som hennes matte och ledare skyddar henne och gjorde även de gångerna det hänt. Varför kan inte ägarna visa mer ansvar och respekt för andra...!?

Kommentarer:
#1: Sofia

Ja, jag håller med dig om att det är konstigt att så många hundägare är så nonchalanta och oansvariga vid hundmöten. Och även om deras hundar är snälla så vet man ju aldrig hur det är med den hunden dom möter...
Tack och lov så händer det oss väldigt sällan nu sedan vi flyttade ut till landet så det är vi glada för!

2013-04-01 @ 21:58:08

Fin blogg du har!:) Kul att träffas och hoppas det blir fler gånger, ni var jätteduktiga:)

Svar: Tack så mycket! Även du har en trevlig blogg - och inte minst hund! Ja, fler träningsgånger hoppas jag även med tillsammans med er.
KORAD LP1 SPH1 SÖKH1 Nuggets Sweet Stella, "Ester"

2013-04-10 @ 15:17:57
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: