2013-03-29
23:11:00

Lydnadspass
I onsdags blev det två lydnadspass (+promenad!), först med Kicki ute på isen och sedan med Emmy vid Värmdö BK. Båda pass var givande och vi fått matnyttiga tips om några olika detaljer. När vi var ute på isen var den rätt oröd med skare och lite hård fluffsnö ovanpå - perfekt! Vi kunde därefter se och analysera lite hur vi har gått fria följdet, till exempel, och diskutera hur vi skulle lösa si och så med det som behövde förbättras.
 
Igår var vi och tränade tvåtimmars lydnadpass med fem andra trevliga ekipage inne i HundArenas relativt nya inomhushall med konstgräs. Äntligen säger jag, efter att ha fått träna lydnad antagligen utomhus på isiga/snöiga ytor eller inomhus på trånga ytor! Ända från början kändes det väldigt bra, Ester var samarbetsvillig och träningssugen - och även jag! På sistone tycker jag det har hänt mycket med fria följdet - det har blivit mycket bättre! Vi har jobbat hååårt med attityden och det har verkligen gett resultat - och det är en rejäl morot för oss.
I det här passet körde vi snabba läggande, platsliggning, apportering, rutan, kryp och fritt följd och fått några bra tips - men sedan började Ester må lite illa och kastade upp sin frukost och godisbelöningarna... *suck* Vi var hos veterinären samma morgon för den årliga vaccinationen och avmaskningen, så det var avmaskningstabletterna hon reagerade på - vilket är inte heller första gången... Nu mår hon i alla fall bra igen.
 
Här kommer några bilder, de från inomhuslydnaden tog Elin Sehlin (tack för de fina bilderna! Är även helt kär i din mysiga Billy!).

Fritt följd


Högersväng, det som vi behöver jobba lite extra på (även med stegteknik hos MIG!)
 
Dissa
 
Linn & Vita
 
 
 
 
 

Lite prat om krypteknik
 
- Riktningsvisningen
 
 
Galna Vita.. ;)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: